Titelska princeza – Cecina snaja

623

Svadbeno veselje Veljka Ražnatovića i Bogdane Rodić održaće se 24. novembra u jednom prestoničkom hotelu, a pre toga će Ceca sa sinom ići po mladu u njen rodni grad, Titel.

I, dok se brojni tabloidi iz Srbije i regiona takmiče ko će da iznese što više pikanterija o vezi i skorom venčanju Bogdane Rodić, devojke iz Titela i Veljka Ražnatovića, sina folk zvezde Svetlane Cece Ražnatović i Željka Ražnatovića-Arkana, malo je onih koji, ne računajući Titeljane, znaju nešto više o porodici Rodić, čija je ćerka osvojila srce sina poznatih roditelja.

Zbog toga smo odlučili da ih predstavimo bez senzacionalizma i preteranog zadiranja u privatnost.

Bogdan (51) i Danijela Rodić (49) vlasnici su porodične firme, poznate živinske klanice. Bogdanovi roditelji Nedeljko i Jevrosima Rodić u Titel su došli 1952. iz malog mesta Krezluk iz okoline Jajca, iz tadašnje SR Bosne i Hercegovine. Nedeljko je penziju zaradio u Kombinatu, a Jevrosima u mlekari u Titelu. Danijela se odmah po završetku srednje trgovačke škole zaposlila u prodavnici, a Bogdan je radio u mlinu kao šef smene, sve do neuspešne privatizacije 2003. godine.

Godine 2000. porodica je osnovala farmu pilića, koja je u početku služila za dopunu kućnog budžeta, a kasnije je bila jedini izvor prihoda. Klanica je počela s radom 2012. godine. Danas Rodići uzgajaju piliće, ćurke, patke, guske, morke i drugu pernatu živinu koju obrađuju u svojoj klanici i prodaju na pijaci ili u svojim prodavnicama u Titelu, Novom Sadu i Beogradu. Bave se takođe uzgojem i tovom svinja. U svojim objektima imaju preko 30 radnika, u administraciji, na farmi, u klanici i prodavnicama.

Danijela ističe da bavljenje ovim poslom nije slučajnost, nego nastavak porodične tradicije jer se njen otac Josip bavio živinarstvom. Marljivim i predanim radom porodica je stekla imovinu, i proširila farmu i klanicu.

Ipak, ponos Rodića su tri ćerke koje su u porodičnu firmu uključene još od školskih dana. One su sada zaposlene u roditeljskoj firmi i ne biraju poslove, već uskaču gde zatreba. Najstarija Nataša (28), završila je Fakultet za menadžment u Sremskim Karlovcima, Odsek za menadžment u medijima; Bojana (27) završila je Pravni fakultet u Novom Sadu, a Bogdana (24) je završila Višu poslovnu školu u Beogradu, smer finansije i računovodstvo.

Bogdana je od sestara postala najpoznatija ne samo po vezi s Veljkom, nego i po veoma uspešnoj sportskoj karijeri.

Sestra Bojana i ona počele su da igraju košarku još kao učenice Osnovne škole „Svetozar Miletić”, u školskom timu. Bojana se na tom nivou zaustavila, a Bogdana je, posle ŽKK „Titel”, nastavila da igra u „Proleteru” iz Zrenjanina, a zatim u ŽKK „Radivoj Korać” iz Beograda.

Kao član juniorske reprezentacije Srbije, na Prvenstvu Evrope u Vukovaru 2013, osvojila je bronzanu medalju.

Kao seniorka, član ekipe „Radivoj Korać”, osvojila je 2015. titulu prvaka Srbije, da bi iste godine s ekipom postala viceprvak Ženske regionalne lige i finalista kupa „Milan Ciga Vasojević”. Godine 2015. odlučila je da napusti košarku.

Rodići kažu da su Veljka prihvatili kao svoje dete.

Ističu da se ponaša kao svaki mladić njegovih godina, a Ceca je podržala svoje dete u izboru životnog partnera. U Titelu je bila za veridbu i za Đurđevdan, porodičnu slavu Rodića.

Venčanje je zakazano za 24. novembar. Veljko će po Bogdanu doći u Titel, poštujući sva pravila i običaje.

Crkveno venčanje obaviće se u hramu Svetog Save u Beogradu, a građansko venčanje i svadba održaće se u jednom prestižnom beogradskom hotelu.

foto:dnevnik.rs/bogdanini roditelji