Novi Sad: Kako će raditi gradske službe za vreme vanrednog stanja

307
Foto: Tanjug

NOVI SAD – Autobusi Gradskog saobraćajnog preduzeća od sutra će voziti po redu vožnje za subotu, a svi polasci koji su u redu vožnje označeni kao đački se ukidaju od danas, 16. marta, zbog obustave nastave u školama i na fakultetima, prenosi novosadski protal 021. Linije 17 (BIG), 18 (Lesnina) i noćne linije 18A i 18B biće privremeno ukinute od utorka, 17. marta.

GSP moli putnike za razumevanje, uz poruku da će nadležni u preduzeću pratiti svakodnevno razvoj situacije na terenu kako bi red vožnje mogao da bude usklađen sa novonastalim okolnostima“.

Dijagnostički pregledi koji su ranije zakazani se mogu raditi, dok se skrining mamografije otkazuju putem RTG službe. INR kontrole svešće se na racionalnu, neophodnu meru, kao i sve kontrole koje nisu vremenski, niti simptomatski uslovljene. Hronični bolesnici ne moraju dolaziti u ambulantu već terapiju mogu dobiti pozivom svog izabranog lekara, koji će elektronski recept poslati u apoteku. Građane molimo na razumevanje i oprez, budući da su pred nama vremena kada moramo biti posebno odgovorni. Time što štitimo sebe, štitimo i svoje najbliže“, poručuju iz Doma zdravlja, a prenosi portal 021. Iz Doma zdravlja apeluju da ih građani mogu kontaktirati ukoliko imaju bilo kakve nedoumice.

Građanima je od sada zabranjen ulaz u prostorije Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje na Žitnom trgu, saopštila je ova ustanova, a za sve dodatne informacije mogu pozvati 021/4885-602 I 021/4885-604.

„Informatika“ je saopštila da je obavestila javne izvršitelje da u naredna tri meseca odlože sprovođenje svih izvršenja u kojima je to preduzeće poverilac.

Prethodno je Združena akcija „Krov nad glavom“ saopštila da zahteva od Komore izvršitelja i Vlade Srbije da zabrane prinudna iseljenja tokom epidemije virusa korona.