Akcija učenika OŠ „Nikola Vukićević“ – Ostani kod kuće

121
Izvor: RTV

Vanredno stanje i dalje traje, a preporuka svima je da izbegavaju kontakte i ostanu kod kuće. U kampanju „Ostani kod kuće“ uključili su se učenici Osnovne škole „Nikola Vukićević“ u Somboru i njihova nastavnica likovnog Renata Cvetkov.

„Učenici su dobili zadatak da urade plakat koji će biti upozorenje za sve građane da, u cilju sprečavanja širenja korona virusa, ostanu kod kuće. Urađene plakate su zatim zalepili na prozore svojih kuća, tako da svako ko se nađe na ulici može da ih vidi. Akciju sam pokrenula sa 16 odeljenja učenika od 5. do 8.razreda, a vrlo brzo priključili su se i učitelji naše škole, tako da je ukupan broj dece koja su uključila oko 800“, kaže za RTV Renata Cvetkov.

Prema njenim rečima deca su na vrlo kreativan način slikom i tekstom izradila zanimljive plakate. Na plakatima su se našle kućice sa maskama, njihove porodice unutar kuća zaštićene od virusa, planeta u borbi protiv pandemije, ali i oni sami kako poštuju mere bezbednosti. Vrlo brzo, plakati su osvanuli na prozorima mnogih kuća i stanova u Somboru.

Zanimljiva akcija je nastavljena i nakon crteža deca su dobila novi zadatak.

„Svako jutro crtaju virus na svojoj ruci i ako taj dan budu prali ruke više puta i dovoljno dugo, crtež virusa će do uveče nestati. Crtež na ruci ih podseća na ovaj način zaštite“, kaže nastavnica Cvetkov.