Otkazana manifestacija „Bečej noću“

10
Foto: RTV

Atraktivna manifestacija „Bečej noću” koja je na koncertima okupljala hiljade posetilaca iz bliže i dalje okoline, neće biti održana četvrti put, kako je bilo planirano, 20. juna. Ipak, 13. juna u 22 sata biće vatrometa nad centralnim trgom, a hiljadu majica s aplikacijom „Bečej noću” biće podeljeno u znak podsećanja na manifestaciju koja je za kratko vreme postala zaštitni znak Bečeja.

– Zbog aktuelne situacije vezane za pandemiju s koronavirusom, četvrti spektakl „Bečej noću“ ove godine neće biti održan. Dva su razloga za to. S jedne strane zabrana okupljanja većeg broja ljudi na jednom mestu, a naša manifestacija okuplja desetak hiljada posetilaca, a s druge, pak, reč je o manifestaciji koja se finansira isključivo iz donacija privrednog sektora i konkursa viših nivoa vlasti, te smatramo da bi bilo neodgovorno da se u ovom trenutku oslanjamo na takvu vrstu finansijske podrške – objasnio je predsednik opštine Bečej Dragan Tošić.

Naravno, od manifestacije se ne odustaje i već sada se najavljuje junsko druženje u okviru manifestacije „Bečej noću” 2021. godine i time otvoriti turistička sezona u gradu kraj Tise.

Izvor: Dnevnik.rs