Predsednik Vučić sa ambasadorima o dijalogu i regionu

22

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao danas sa ambasadorima zemalja „Kvinte“ – SAD, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke kao i sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji, sa kojima je razgovarao o evropskim integracijama Srbije, predstojećim izborima i situaciji u regionu.

Sagovornici su zaključili da je važno da izbori budu održani u dobroj izbornoj atmosferi i da sve stranke imaju fer kampanju, kao i da glasači budu motivisani da izađu u što većem broju, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Tema razgovora bio je i prošlonedeljni video konferencijski sastanak EU – zapadni Balkan, kao i zastoj dijaloga sa Prištinom, vladavina prava i situacija u regionu.

U otvorenom, konstruktivnom i sadržajnom razgovoru istaknuto je da treba raditi na dobrim susedskim odnosima u cilju pune stabilizacije političkih prilika u regionu.

Ambasadori zemalja „Kvinte“ kao i šef delegacije EU izrazili su zadovoljstvo borbom protiv zarazne bolesti korona virus.

Predsednik Vučić zahvalio je na pomoći EU i SAD, koju je Srbija dobila tokom pandemije, i obavestio ambasadore o ekonomskoj situaciji i programu za oporavak privrede nakon pandemije, navodi se u saopštenju.

Zemlje Kvinte čine Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija, Francuska, Italija i Nemačka.