Vučić sa medicinarima koji su bili na prvoj liniji fronta

14

Predsednik Vučić rekao je da će ovog puta malo drugačije govoriti i zahvalio se svim lekarima i medicinskim sestrama koji su došli iz cele Srbije.

– Dragi lekari, medicinske sestre… U početku su svi aplaudirali, a danas preispituju, šta god ko pokušao da uradi, vi ćete ostati junaci naše zemlje, dani vaših muka ostaće zapamćeni kao dani vaše slave, mi smo živote naših roditelja i dece stavili u vaše ruke. Sećam se kad sam sina doveo u bolnicu i poverio ga vama. Nisam spavao celu noć, ali sam znao da je u sigurnim rukama i da će neki ljudi, bolji, stručniji i sposobniji dati sve od sebe i brinuti o njemu – rekao je Vučić obraćajući se medicinskim radnicima u Palati Srbija.Zahvaljujući vama narod može da se vrati svakodnevnom životu, naveo je predsednik.

Docent dr Goran Stevanović, direktor Infektivne klinike, rekao je da ne treba govoriti kada je bilo najteže i dodao da je bilo teško preći na novi sistem rada.

Kako kaže, očekivalo se da infektološka služba bude prva koja će primiti udar i pomoći zdravstvenom sistemu.

Stevanović se zahvalio svima koji su pomogli da se infektološka služba pripremi za to da leči bolesnike i uradi ono što znaju.

-Mislim da govorim u ime svih infektologa, da nikada infektološka služba kao do sad nije imala ovakvu podršku – istakao je Stevanović i dodao da je u svakom trenutku reagovano pravoremeno.

-Svi zajedno smo uspeli da stignemo ovde gde smo sad. Uradili smo izuzetno veliki posao, sprečili smo nekontrolisano širenje infekcije – naglasio je Stevanović.

Vesna Obradović, glavna sestra klinike za Infektivne bolesti, u ime svih kolega zahvalila se predsedniku Vučiću na časti koju im je ukazao.

– Neizmerno smo srećni kada vidimo da to što radimo daje rezultate, tada ne mislimo koliko je bilo opasno ili naporno, jer to je naš posao, to je naš život – kazala je Obradović.