Za razvojno-istraživačke projekte 6 miliona dinara

11

Deset visokih škola strukovnih studija u Vojvodini, dobilo je finansijska sredstva za razvojno-istraživačke projekte na osnovu Javnog konkursa podržanog od strane Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučno-istraživačku delatnost. …

Usavršavanje i sticanje novog znanja iz oblasti ekonomije, tehnologije i drugih stručnih oblasti, od izuzetnog je značaja za učesnike razvojnoistraživačkog projekta, a koji ne bi bio moguć bez finansijske podrške, kažu predstavnici visokoobrazovnih stručnih škola, koji su dobili sredstva na konkursu.

„U ovom projektu mi ćemo pratiti interakciju koja postoji između medijske promocije i preduzetništva i kako se to odražava na ekonomski razvitak naše zemlje, odnosno kako to se odražava na privredni razvitak u Autonomnoj Pokrajini Vojvodine“, kaže dr Ivana Ikonić, iz Visoke škole strukovnih studija za menadžment i poslovne komunikacije.

„Mi planiramo da razvijemo jedan sistem koji bi pravili praktičnu inertaktivnu igračku, za predškolski uzrast za decu koje imaju neke problem u razvoju znači ometene u razvoju i to bi radilo na srpskom i na mađarskom jeziku“, kaže dr Zlatko Čović sa Visoke tehničlke škole strukovnih studija.

Kako Milošević ističe, prvenstveno je važno naglasiti da su profesori strukovne nastave i u prethodne četiri godine dokazali svoju posvećenost u radu.

„Promovisanje 14 razvojno istraživačkih projekata upravo u ovom ambijentu visoke vaspitačke škole je zapravo posledica jednog višegodišnjeg rada ali ne samo nas u sekretarijatu nego i decenijskog rada visokih škola. Danas je važno da promovišemo kako to direktor Bojan Milošević kaže dualno obrazovanje,dakle ono obrazovanje koje je u bliskoj vezi sa privredom, sa vaspitanjem ali i sa interesima lokane samouprave“, napominje prof. dr Zoran Milošević , pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost.

Za tih 14 ugovora koji su dodeljeni, pokrajinski sekretarijat izdvojio je iz budžeta 6 miliona dinara.