Za kapitalne projekte u Subotici dve i po milijarde dinara

13
Foto: Pokrajinska vlada

Potpredsednik Pokrajinske Vlade Đorđe Milićević i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez obišli su novoizgrađeni sportski teren u OŠ „Sveti Sava“, a u Gradskoj kući u Subotici potpisan je ugovor koji će obezbediti da bude uređeno i dvorište Osnovne i Srednje škole „Žarko Zrenjanin“ koja obrazuje decu sa smetnjama u razvoju.

OŠ „Sveti Sava“ u Subotici je, nakon fiskulturne sale, dobila i multifunkcionalno igralište, na čije uređenje su nastavnici i više od 500 učenika ove škole čekali duže od 40 godina.

To je omogućilo zajedničko ulaganje lokalne samouprave i pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, vredno ukupno 25 miliona dinara.

„Veoma nam je drago što smo u prilici da damo na upotrebu obnovljeni sportski teren koji je izgrađen davne 1978. godine. Deca će sada moći da ga koriste bezbedno, a mi da unapredimo školski sport“, rekao je Novica Pavlović, direktor OŠ „Sveti Sava“ u Subotici.

U Osnovnu i srednju školu „Žarko Zrenjanin“, koja duže od 60 godina obrazuje decu sa smetnjama u razvoju, grad Subotica i Pokrajinska Vlada do sada su investirali 12 miliona dinara.

U Gradskoj kući potpisan je ugovor na osnovu koga će dobiti i igralište, u čiju izgradnju će grad i pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu investirati pet miliona dinara.

„Dvorište će imati specijalizovane sprave koje će omogućavati deci da do maksimuma razvijaju svoje motoričke i psihičke potencijale. To će biti prostor za zdravu, prirodnu relaksaciju dece, a isto tako i za korekciju mnogih problema sa zdravljem“, istakla je Dragana Vučković, direktorka OISŠ „Žarko Zrenjanin“ u Subotici.

Škole „Sveti Sava“ i „Žarko Zrenjanin“, sa gradonačelnikom Subotice Bogdanom Labanom, posetili su potpredsednik Pokrajinske Vlade Đorđe Milićević i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez.

„U protekle četiri godine, sa gradom Subotica, zajednički smo u oblasti sporta i omladine, realizovali ukupno 73 projekta u vrednosti od oko 50 miliona dinara. Akcenat je bio na sportskim objektima: sanaciji fiskulturnih sala i otvorenih igrališta jer mi školski sport vidimo kao bazu i našeg budućeg takmičarskog i vrhunskog sporta“, rekao je Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport i omladinu.

„Mnogo toga smo uradili u 45 lokalnih samouprava u Vojvodini po pitanju ulaganja u obrazovanje. Ovih dana završena je i velika akcija opremanja svih škola u Vojvodini takozvanim „pametnim tablama“. Idemo u korak i sa savremenim tehnologijama, ali idemo i na obnavljanje predškolskih, školskih pa i univerzitetskih objekata“, istakao je Đorđe Milićević, potpredsednik Vlade Vojvodine.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban je istakao da su, zahvaljujući zajedničkim ulaganjima grada, Pokrajine i Republike, završeni projekti na koje su Subotičani čekali decenijama.

„U Subotici se, u pretekle tri i po godine, slilo blizu 15 milijardi dinara. To je rezultat zajedničkih ulaganja grada, Republike i Pokrajine kao i iz raznih fondova i IPA projekata koje smo uspešno realizovali“, rekao je Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice.

Tokom prethodne četiri godine, Pokrajinska Vlada investirala je ukupno dve milijarde i 500 miliona dinara u unapređenje infrastrukture, obrazovanja i sporta na teritoriji grada Subotice, a ovom prilikom je najavljeno da će taj trend biti nastavljen i ubuduće.