U Subotici SNS osvojila 31, a SVM 22 od 67 mandata

13

Nakon lokalnih izbora održanih 21. juna, prema još uvek nezvaničnim podacima, Srpska napredna stranka, koja je nastupala na izbornoj listi „Aleksandar Vučić – za našu decu“, imaće 31 od 67 mandata u Skupštini grada Subotice.

Druga odbornička grupa po brojnosti i snazi, biće Savez vojvođanskih Mađara, koji je ojačao na 22 odbornika, a na izborima je nastupao na izbornoj listi „Savez vojvođanskih Mađara – Ištvan Pastor“.

Nakon izbora na kojima su nastupali na izbornoj listi „Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije“, na političku scenu Subotice vratio se SPS koji će u lokalnom parlamentu imati četiri odbornika.

Grupa građana „Pokret za građansku Suboticu – Jene Maglai“ imaće takođe četiri odbornika, što je za sedam manje nego u prošlom skupštinskom sazivu.

„Vojvođanski front – Ujedinjeni za demokratsku Suboticu (Liga socijaldemokrata Vojvodine, Demokratski savez Hrvata u Vojvodini, Vojvođanska partija), koji u Subotici predvodi Tomislav Žigmanov, imaće triodbornika.

„Bunjevci za Suboticu – Savez bačkih Bunjevaca“ imaće dva mandata, odnosno jedan više nego u prethodnom sazivu, a priliku da učestvuje u radu Gradske skupštine Subotice imaće i „Ruska stranka“, sa jednim odbornikom – nosiocem liste Igorom Petrovim.

U klupama Velike većnice Gradske kuće u Subotici neće biti članova SRS-a i izborne liste „Hrvatski demokratski forum – Zvonimir Perušić“.