Zrenjanin: Uređenje trotoara na Bulevaru Veljka Vlahovića

32

Foto: Pixabay

U zrenjaninskom naselju Bagljaš u toku su radovi na rekonstrukciji trotoara duž Bulevara Veljka Vlahovića koji je najprometnija saobraćajnica u gradu. Asfalt će biti zamenjen behaton pločama sa obe strane Bulevara, a vrednost ove investicije je 10 miliona dinara. Pre šest godina ovde je rekonstruisana saobraćajnica, a pre četiri godine urađena je i rehabilitacija biciklističkih staza.

Trenutno se radovi izvode na potezu od zgrade Mesnih zajednica prema pijaci i tržnom centru, a radi se uklanjanje asfalta, proširenje tortoara i postavljanje behaton kocki. Marija Janković sekretar Mesne zajendice „Veljko Vlahović“ kaže, da je plan da se urade staze duž celog Bulevara do kružne raskrsnice, a da će dinamika zavisiti od sredstava.

„Imali smo problema kod ovih staza jer je prilikom radova trotoar od asfalta jako teško dovesti u prvobitno stanje, tako da je bilo neravnina, ljudi su se spoticali, padali. Ovako mislim da će izged biti fantsastičan, a drugo, prilikom izvođenja drugih građevinskih radova ovo se lako vrati u prvobitno stanje i smanjuju se troškovi“, izjavila je Marija Janković.

Bagljaš je najmnogoljudnije zrenjaninsko naselje i ovde živi oko 20 hiljada građana, a Bulevar Veljka Vlahovića je najprometnija gradska saobraćajnica.

„Isto će i sa suprotne strane raditi kako sam saznao, lepo je što ovo rade“, govori meštanin Bagljaša koji je krenuo da obavi kupovinu na pijaci.

„Staze su bile užasne, i treba da se radi, sad videćemo kako će biti“, kaže meštanka ovog gradskog naselja.

Ovde će biti postavljene dve i po hiljade kvadrata novog behatona i sve će biti uklopljeno sa platoom ispred zgrade Mesnih zajedica. Vrednost investicije je 10 miliona dinara. Ranije je i prostor ispred zgrade mesnih zajednica „Veljko Vlahović“ i „Sonja Marinković“ rekonstruisan na sličan način, a prošle godine behaton kockama popločani su staza i prostor iza ove zgrade.

„Da podsetimo da je i kolovoz na Bulevaru rekonstruisan i izmešteni su šahtovi pre šest godina, a pre četiri godine rekonstruisana je i biciklistička staza. Ponosni smo i na donaciju NIS-a i Grada i izgrađen je novi tartan teren u školi „Petar Petrović Njegoš“, a u planu je svakako i rekonstrukcija svih dečijih igrališta i usklađivanje sa novim pravilnikom“, izjavio je Duško Radišić, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina.

Radovi na rekostrukciji trotoara na Bulevaru izvode se etapno, a u ovoj fazi radi se deonica od Nadvožnjaka do Stražilovske ulice.