Banaćanima dva zlata i srebro

13

Foto: Aniko Gardinovački

Tri zrenjaninska vokalna ansambla ostvarila su odlične rezultate na 19. Horskom festivalu „Majske muzičke svečanosti” u Bijeljini, koji se prošlog vikenda po prvi put održavao onlajn. Mešoviti hor „Panonika” i vokalni kvartet „Vita Brevis” osvojili su zlatne medalje, a novoosnovana Klapa „Panonika” osvojila je srebro, nastupajući u svojim kategorijama.

Mešoviti hor „Panonika”, kojim diriguje Zorica Kozlovački, takmičio se u kategoriji A, dok su Klapa „Panonika” i “Vita Brevis” nastupili u kategoriji G.

-Zaista sam ponosna na uspehe „panonskih” ansambala kojima dirigujem i vokalnog kvarteta čija sam članica, posebno zbog toga što nam je ovakav način onlajn takmičenja jedno novo i drugačije iskustvo. Srećna sam što smo uopšte imali snimke, koji nisu stariji od godinu dana, da ih pošaljemo na takmičenje – kazala je dirigentkinja Zorica Kozlovački.

Ona napominje da ovi muzički ansambli u aktuelnoj situaciji uspevaju da održavaju skroman rad. Sva horska takmičenja i festivali su otkazani zbog zdravstvene bezbednosti, tako da je Zrenjanincima ovaj onlajn festival bio pravo osveženje i prilika da predstave svoj rad.

Mešoviti hor “Panonika” odavno je poznat široj javnosti. Klapu istog imena čine solista i prvi tenor Milivoj Adamov, drugi tenori Goran Mišković i Zvonko Romac, baritoni Milan Jokić i Zlatibor Stamenković, i bas Vladimir Tomić i Milan Milanov.

Vokalni kvartet „Vita Brevis” čine Tatjana Ivanica, Vilma Dutina, Zorica Kozlovački i Aniko Gardinovački.

Hor Kulturnog centra Kikinda „ Atendite „ osvojio je maksimalnih 100 poena, zlatnu medalju i posebno priznanje za originalan nastup i scenski pokret.