Ko je Ozren Lazić? Identifikujemo članove “Crne kuće”.

15

U trećem delu tekstova o “Crnoj kući” iz Novog Sada bavićemo se njenim visoko pozicioniranim članom Ozrenom Lazićem. Ozren Lazić je pored Đorđa Majstorovića važan šraf u funkcionisanju ove nevladine organizacije. On ima više funkcija u okviru “Crne kuće”, kao što su: koordinator muzičkog programa, urednik njihovog časopisa, urednik njihove radio emisije. S obzirom da u statutu “Crne kuće” stoji da se “Crna kuća” bori protiv srpskog nacionalizma, stoga moraju imati svoju radio emisiju, časopis , prostor u kojem vrbuju ljude.  

Ozren Lazić je pored Đorđa Majstorovića takođe i zakonski zastupnik “Crne kuće”, što znači da ima i pristup finansijama ove organizacije. On je rođen u Novom Sadu, gde je i studirao na Filozofskom fakultetu. Ozren Lazić se od kad su Nemačke nevladine organizacije i levičarske grupe skupile 210.000 evra za kupovinu “Crne kuće” nalazi u vrh ove organizacije. On se u okviru “Crne Kuće” nalazi na poziciji koordinatora muzičkog programa. Šta je njegov zadatak? 

On u “Crnoj kući” organizuje koncerte gde nastupaju levičarski bendovi, bendovi sačinjeni od vojvođanskih separatista. Ovo je takođe jedan od načina da mlade ljude vrbuju u svoju organizaciju. Ozren Lazić je takođe i urednik radio emisije u produkciji “Crne kuće”. Gosti u ovim emisijama su najčešće levičarski aktivisti i vojvođanski separatisti. 

Foto: prismotra.net

Izvor: prismotra.net