Stefanović u Pančevu: Isporučena 93 vozila vatrogasno-spasilačkim jedinicama

182

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović poručio je danas u Pančevu da će tokom ove godine Sektor za vanredne situacije dobiti najveći broj novih vatrogasnih vozila u poslednjih desetak i više godina, što će doprineti još efikasnijem radu vatrogasaca-spasilaca.

„Pored 47 vatrogasno-spasilačkih kamiona koji su do sada isporučeni, očekujem da tokom ove godine stigne još 17, a nakon toga, početkom naredne godine, još devet novih kamiona“, rekao je Stefanović, koji je prisustvovao primopredaji 93 vozila koja je Ministarstvo unutrašnjih poslova nabavilo za potrebe vatrogasno-spasilačkih jedinica u Srbiji.

Ministar je naglasio da će ovo biti godina u kojoj se najintenzivnije investira u Sektor za vanredne situacije.

„Među vozilima koja će danas biti raspoređena u vatrogasno-spasilačke jedinice širom Srbije nalaze se prevashodno terenska i putnička vozila, ali i dve auto-cisterne od 3.000 litara, koje će biti korišćene za gašenje požara i prilaz nepristupačnim terenima gde je građanima potrebna pomoć“, objasnio je ministar.

Stefanović je istakao da je ponosan na rezultate rada pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica, koji su od početka godine spasili 1.000 ljudi i imali 21.574 intervencije.

„Ponosan sam kako ovi momci i devojke štite ljude, koliko su hrabri u suočavanju sa požarima i poplavama i želim da građani Srbije znaju da o njima brinu sposobni profesionalci“, rekao je Stefanović i dodao da će Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviti intenzivno da investira u vatrogasno-spasilačke jedinice, kako bi one imale sve što je potrebno da svoj posao rade na najbolji mogući način.