Sajam šljiva u Osečini

170

Ovogodišnji, 14. po redu Sajam šljiva u Osečini, održaće se od 29. avgusta do 1.septembra i okupiće više od 200 izlagača iz zemlje i regiona.

Osečina je prestonica suve šljive. U njoj raste i rađa preko milion stabala šljive. U čast ove voćke od 29. avgusta do 1.septembra biće održan 14. sajam šljiva, u organizaciji Turističke organizacije opštine Osečina i uz podršku lokalne samouprave.

Sajam, koji se organizuje od 2006. godine, okupiće više od 200 izlagača, poljoprivrednika i privrednika među kojima će biti i brojni gosti iz zemalja u okruženju.

Pekmez od šljiva, šljivin kolač, karaban, šljivovica samo su neki od prirodnih domaćih proizvoda dobijenih od šljive. Organizatori ove privredno-turističke i kulturno-zabavne manifestacije koja promoviše “plavo blago“ najavljuju stručna predavanja, degustacije kao i razna takmičenja odnosno ocenjivanje žestokih alkoholnih pića i drugih proizvoda od šljiva.

A da je Sajam šljiva u Osečini manifestacija sa ozbiljnim programom za sve generacije potvrđuju i brojni najavljeni sadržaji me]u kojima su i koncerti bendova Atomsko sklonište i Tropiko bend. Kažu da šljiva koja raste u Osečini ima neponovljivu aromu. Nepropustite da to proverite već sledećeg vikenda na 14. sajmu šljive u Osečini.