Konjičke zaprege paradirale po 26. put

160

U organizaciji Konjičkog kluba „Vranjevo“ iz Novog Bečeja po 26. put u okviru Velikogospojinskih dana organizovana je Revija paradnih zaprega koja je ove godine brojala preko 50 takmičara. Konjičke zaprege i ovog puta krasile su plato na obali Tise takmičeći se koja će biti bolja, lepša, čiji konj će imati lepši kas, a vozač bolje držanje i prezentaciju pred sudijama.

Iako je ove godine bilo manje učesnika nego prethodne, Revija paradnih zaprega u Novom Bečeju jedna je od najvećih tog tipa u okruženju, a važan je i kontinuitet, ističe Miodrag Mića Dujin, predsednik KK „Vranjevo“ i organizator manifestacije.

Kao i svake godine, Reviju paradnih zaprega u Novom Bečeju i ovog puta je posetio Vjekoslav Papadopulo, predsednik Udruženja odgajivača lipicanske rase konja, koji smatra da je ova manifestacija, uz druge koje se održavaju tokom cele godine, od velikog značaja za opstanak konjarstva.

Reviju paradnih zaprega u okviru Velikogospojinskih dana posetio je i Dejan Petrović, čuveni trubač, koji je u nedelju uveče i prvi put nastupio na velikoj bini novobečejske manifestacije.