Subotica: Obeležen Dan grada

150

Podizanjem zastave ispred Gradske kuće i svečanom sednicom Skupštine grada danas je obeležen Dan grada, koji se proslavlja u znak sećanja na 1. septembar 1779. kada je Subotica dobila status “slobodnog kraljevskog grada”.

Svoj 240. rođedan Subotica proslavlja u znaku brojnih ulaganja u sve sfere društvenog života, o kojima je govorio iscrpan film prikazan gostima u prepunoj Velikoj većnici.

Tokom protekle tri godine učinjen je izbiljan iskorak u privrednom, ekonomskom, obrazovnom, sportskom, infrastrukturnom razvoju grada, kao i u svim sferama društvenog života. O tome najbolje govori podatak da je u Suboticu za ove tri godine uloženo 2.8 milijardi dinara, dok je u vreme naših najvećih kritičara to bilo samo 80 miliona, te s vrlo lako vidi razlika između odgovornog rada i praznih obećanja – naglasio je gradonačelnik Bogdan Laban. – Naši planovi su da do kraja godine završimo “Ipsilon krak” Koridora 10, dogodine zgradu Narodnog pozorišta, ali i da počnemo obnovu Opšte bolnice, Gradskog stadiona i Zelene fontane.