PREDSEDNIK VUČIĆ U EMISIJI “HIT TVIT” : Tadić nije mogao da očisti stranku zbog Đilasa, kod njega su pare!

464

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je na Pinku u emisiji “HIT TVIT”.

Gledaoci su glasali i doneli odluku da je pobdnik ovnedeljne emisije predlog broj 4 – HAPŠENJE!

Komentarišući izjavu Dejvida Mekalistera da ukoliko potpiše sporazum sa Evroazijskom ekonomskom unijom (EAEU), Srbija mora da precizira i klauzulu o otkazivanju sporazuma sa ovim savezom, nakon što pristupi Evrpskoj uniji, predsednik je objansio da je on mislio na to da onog sekunde mora da postoji raskid sa evroazijskom unijom.

Govoreći o hapšenju u Javnom servisu i “Dajrekt mediji”, Vučić je rekao da je sve na Tužilaštvu i da ne može da komentariše.

– Sve je na Tužilaštvu. Da li tu ima nekih čudnih stvari ima, ali ne želim o tome da govorim. Ja ne želim da pravim iste stvari koje su oni radili.Ja nisam tužilac a nisam ni sudija. Kada se desi hapšenje onda me pitaju kako se dogodilo hapšenje. Ovde ima i vrlo interasantnih pitanja oko kompanije, vezanih za pranje novca. Mnogi su mislili da tajkuni i političari moraju biti zaštićeni pošto mogu da kupe sve. Potrebna nam je ozbiljna borba protiv korupcije – rekao je Vučić.

Dva dana pre nego što sam rešio problem Maje Pavlović prozvali su me na N1 kako ona štrajkuje a ja ne želim da je primim. I kada sam razgovarao sa njom, onda pričaju kako ja rešavam ono što nije u mojoj nadležnosti. Neka se odluče šta žele – rekao je predsednik Vučić na ovu temu.

Boris Tadić nije uspeo da očisti svoje redove zato što nije uspeo da očisti Đilasa. On ima pare. Ni danas ne može da ga se reši. Oni su nam uništili bankarski sitem. Za sve što je naredio Đilas odgovraće drugi, ali to govori o njima.

– Liga nam je bolja nego ikada i kvalitenija. Verujem i u reprezentaciju i u novog selektora Ljubišu Tumbakovića. Što se tenka tiče, to je njihov izbor. Notorna laž je da ja favorizujem Crvenu zvezdu. Ne želim da se pravdam, ali dobijaju podjednako. Da li navijam za Zvezdu, da navijam ali to je stvar mog ličnog izbora. Ovoj Srbiji trebaju jaki Zevzda, Partizan, Vojvodina, Lučani, Niš i svi ostali. Rekao sam ako pogledate da su navijači Atalante pravim tenkom na ulicama Bergama gazili vozila.

– Nemanja Joksimović je napadnut, a to je tako divno dete. Veoma je vaspitan i pristojan, čak sam se začudio koliku je hrabrost pokazao. Ja ne znam šta oni misle. Ne pravimo park već Trg. Tako izgleda u celom svetu. Kada se bude dodatno uredilo svetlima izgledaće zaista veličanstveno – rekao je predsednik Vučić.

Ako me pitate, pošto sam obišao celu Evropu i svet, promenade koje mi imamo biće najlepše u Evropi. Srbija napreduje i svako ko želi to da vidi on vidi. Dajte mi samo jedan papir, pokažite mi bilo šta, nikada dinar ne bi ukrao. Jedanko volim sve gradove u Srbiji kao i Beograd. Kada vidite koliko se gradi jasno vam je da naši gradovi postaju mnogo lepši i bolji. Vacali su deterdžent u fontanu, a ona je predivna. Kome vi to da objašnjavate kada postoje ljudi koji mrze svaki progres. Morate da idete u korak sa svetom i vremenom. Oni koji hoće da zaostaju neka se vrate u svoje vreme!

– Od pobede na predsedničkim izborima 2017. godine koja je bila čista kao suza kreće delegitimizacija vlasti u Beogradu i Srbiji. Suočili smo se sa užasnim nasleđem. Preduzimao sam najteže reforme, smanjivao samplate i pnezije da bi nam danas bile više. Suština je u nečemu drugom, u tome da je neko želeo da nam oteža razgovore o Kosovu i Metohiji. Naravno, najsnažnija tačka otpora njima i nezavisnosti KiM bez toga da Srbija bilo šta dobije jeste Aleksandar Vučić, šta god drugi mislili. Tadić nam je ostavio granicu na Jarinju, stotine zemalja koje su prihvatile Kosovo, pa neka narod proceni šta nam je ostavio u nasleđe – rekao je predsednik Srbije.

– Poželeo bih prvacima srećan polazak u školu sutra. Naš zadatak je da im obezbedimo kompjutere da digitalizujemo. Treba da radimo na poboljšanju svega. To mi radimo, povećavamo penzije, plate, to treba da se radi – dodao je on.

– Ja znam koliku smo ubedljivu i čistu pobedu ostvarili na izborima. Pričali su kako su važni RTS i REM, ne znam šta žele više. Nikako ne razumem šta oni to rade. Ja hoću da pomognem Srpskoj naprednoj stranci u kampanji i hoću još jedan mandat. Drugi zahtev opozicije bio je da formiramo prelaznu vladu. Njima se sviđa Boki 13, hteli bi da kradu pare i da se obogate i tako da dođu na vlast.

Grupa Alabanaca danas je izbola srpskog mladića kod mosta na Ibru, a predsednik Srbije je prvo prokomentarisao ovu vest.

– Dečak je operisan. Imao je ubod u slabinu, nažalost bio je pogođen u arteriju, pa je operacija bila komplikovana, Kako smo saznali dečak je bio namamljen od strane Alabanaca, ali sačekaćemo rezultate istrage – rekao je predsednik Vučić.