Nova zgrada RTV u zavšnoj fazi radova

142

NOVI SAD – “Vidi se kraj i završetak ove impresivne građevine i velike investicije, na radost, svih učesnika u izgradnji, a pre svega, Republičke i Pokrajinske Vlade, rukovodstva Radio-televizije Vojvodine i Ministarva kulture i informisanja”, izjavila je nakon današnjeg obilaska radova na novoj zgradi pokrajinskog javnog servisa pomoćnica ministra kulture i informisanja Slavica Trifunović.

“Time što će se RTV useliti u prostor kakav zaslužuje, gde će zaposleni raditi u normalnim uslovima u zgradi koja će biti uređena i opremljena po najnovijim standardima, dobiće najviše građani Vojvodine, pripadnici brojnih nacionalnih manjina i svi građani Srbije i to kroz bolje i kvalitetnije informisanje”, istakla je Trifunovićeva i dodala da će na taj način biti otklonjena nepravda koja je učinjena 1999. godine kada je zgrada srušena od strane NATO agresora.
Da je nova zgrada ušla u poslednju etapu radova, potvrdio je i generalni direktor Radio-televizije Vojvodine dr Miodrag Koprivica.

“Nalazimo se na početku završne faze. Prvi deo te faze treba da bude gotov do 25. novembra, a krajnji završetak opremanja zgrade očekuje se u maju sledeće godine. Mi smo se zato, kao investitor i institucija koja će koristiti ovu zgradu, pre nekoliko dana, obratili svim finansijerima i obavestili ih o toku gradnje, utrošenim i potrebnim sredstvima za završetak objekta”, naveo je Koprivica.

U izgradnju nove zgrade pokrajinskog javnog servisa, do sada, je uloženo oko četiri milijarde dinara.