Vučić prima akreditivna pisma novih ambasadora

118

Žil Anro Bešur Plah predao je predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću akreditivna pisma, kojim ga kralj Vilem-Aleksandar imenuje za izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Kraljevine Holandije u Republici Srbiji. On je preneo pozdrave holandskog kralja i najbolje želje za napredak Srbije i njenih građana.

Predsednik Vučić je ambasadoru Plahu poželeo dobrodošlicu i uspešan diplomatski rad u Beogradu, izrazivši očekivanje da će u budućnosti biti više kontakata na visokom nivou u okviru političkog dijaloga, kao i inicijativa za ekonomsku saradnju. On je pozvao holandske zvaničnike, uključujući suverena, kao i premijera Rutea, da posete Srbiju, jer bi to vodilo boljem međusobnom razumevanju.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma novopostavljene ambasadorke Bosne i Hercegovine Aide Smajić i poželeo joj dobrodošlicu. Ambasadorka Smajić je prenela pozdrave trojice članova Predsedništva BiH i njihovo očekivanje da predsednik Vučić dođe u zvaničnu posetu.

Predsednik Vučić je izrazio čvrsto opredeljenje Srbije za dobre odnose sa Bosnom i Hercegovinom i poštovanje integriteta BiH. “Srbija želi mirnu i stabilnu Bosnu i Hercegovinu, jer to znači i mir i stabilnost u regionu”, istakao je predsednik Vučić. On je naglasio da će nastaviti da vodi politiku mira i saradnje na Zapadnom Balkanu.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma novoimenovane ambasadorke Ujedinjenog Kraljevstva Šan Meklaud, poželevši joj dobrodošlicu i uspešan rad u Beogradu.

Predsednik Vučić je izrazio nadu da će tokom diplomatskog mandata ambasadorke Meklaud doći do jačanja srpsko-britanskih veza i saradnje. On je naglasio da bismo posebno cenili ako bi premijer Velike Britanije posetio Srbiju, prvi put posle četrdeset godina.