Radi se projekat obnove puta Begeč-Bačka Palanka

141

Odavno je konstatovano da je četrdesetak kilometara državnog puta od Novog Sada do Bačke Palanke, odnosno da graničnog prelaza sa Hrvatskom i EU, u izuzetno lošem stanju.

Inicijativu da se izvrši rehabilitacija ovog veoma frekfentnog puta svojevremeno je pokrenulo ovdašnje Udruženje provrednika, podržala lokalna samouprava, a realizaciju ovog posla potvrdio je i Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade. Tačnije, reč je o rehabilitaciji dela puta od Begeča do Bačke Palanke, jer je put od Novog Sada do i kroz Begeč urađen i još se uređuje.

– Vršimo svojevrsno “lobiranje” prema JP “Putevi Srbije” i drugim nadležnim državnim organima kako bi se ovaj deo izuzetno frekfentnog puta osposobio za brz i siguran saobraćaj – kaže za “Dnevnik” mr Miroslav Sićević, direktor opštinskog JP “Standard” koje je, pored ostalog, zaduženo za puteve na teritoriji bačkopalanačke opštine. – Projekat za rekonstrukciju puta Begeč – Bačka Palanka je u fazi izrade. Idejno rešenje je urađeno, dobijena je katastarska dozvola, a nadamo se da će do kraja godine biti urađena jedna deonica ovog puta. Projektom je predviđeno, pored ostalog, da na delu put pre uslaska u Bačku Palanku iz pravca Novog Sada, odnosno gde je sada raskrsnica sa semaforima kod obilaznice, bude urađen kružni tok saobraćaja. Takođe, zalažemo se da se na delu putu, a na raskrsnicama na ulasku i izlasku u Čelarevo postavi javna rasveta.

Sićević je dodao da se prilazni putevi koji vode u Bačku Palanku moraju dovesti u bolje funkcionalno stanje. Planirana je rehabilitacija puta od obilaznice prema Karađorđevu do Bača, kao i rehabilitacija puta kroz Obrovac i Tovariševo, te deo puta od Gajdobre prema Silbašu, a od Despotova dalje prema Ratkovu.