Vučić posle vežbe u Nikincima : Danas ste videli snagu srpske policije

112

Danas ste mogli da vidite snagu srpske policije, 133 pripadnika MUP-a je učestvovalo u vežbi i odlično su se pokazali. Danas je pokazana ogromna fizička spremnost i ogromna vatrena moć. Moraćemo i dalje da jačamo svoje bezbednosne jedinice. Dobro je da koristimo naše oružje i da ga unapređujemo, ali moramo i da imamo ono što imaju i nabolje svetske sile – rekao je predsednik Vučić obraćajući se prisutnima.

– Mogli ste da vidite na našem „Milošu“ kako je 762 municijom, neverovatnom brzinom srušio onaj zid. Mislim da su se momci pokazali kao veoma sposobni, ovo je za nas bilo vrlo teško da zamislimo ovakve vežbe. Danas to možemo, i posebno sam srećan što je general Džang mogao da dođe na ovu vežbu – naglasio je srpski predsednik.

On je rekao da da mi, „u uslovima nemirnog sveta u kojima ne znate šta će se sutra zbivati“, moramo da jačamo naše bezbednosne snage i da sačuvamo naš narod od opasnosti i eventualnih pretnji.

Predsednik je odgovarajući na pitanja rekao da do skoro nismo imali ni Lazara, ni Miloša, te da su naša vojska i policija sada neuporedivo opremljenija.

Naoružana diverzantsko-teroristička grupa izvršila je zaposedanje objekta. S obzirom na to da je došlo do izvođenja terorističkih aktivnosti, ministar unutrašnjih poslova proglašava CRVENI NIVO opasnosti, formira se Štab strategijskog nivoa, a jedinice MUP-a Srbije se stavljaju u stanje najviše borbene gotovosti spremne za realizaciju svih zadataka.

Po dobijenom naređenju Saj, Žandarmerija i Helikopterska jedinica izvršiće ulazak u rejon i napad na objekte koji su zaposednuti od strane terorističke grupe.

Formiran je operativni štab na terenu, izvršene su detaljne pripreme i planiranje zadataka nakon čega je izdato naređenje za početak akcije.