Šampionke Evrope dočekane uz ovacije

98
Beograd, 9. septembra 2019 - Atmosfera ispred Skupstine grada pred dolazak odbojkasica Srbije. Zenska odbojkaska reprezentacija Srbije osvojila je zlatnu medalju i ponovo je postala ssampion Evrope, posto je sinoc u finalu Evropskog prvenstva pobedila domacu selekciju Turske 3:2. FOTO TANJUG / ANDRIJA VUKELIC / bb

BEOGRAD – Hiljade ljudi dočekalo je večeras ispred Skupštine grada odbojkašice Srbije, osvajačice evropskog zlata. …
Odbojkašice i stručni štab u gradskoj skupštini dočekali ministar sporta Vanja Udovičić, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i predsednik skupštine Grada Nikola Nikodijević, koji su im čestitali na postignutom uspehu.
Izlazak zlatnih devojaka na balkon gradske skupštine prisutni su pozdravili gromoglasnim aplauzom, nakon čega je usledila himna Srbije i vatromet.

Kapitenka Maja Ognjenović je primetila da je teže pričati pred okupljenima nego igrati u finalu.

Srednji bloker Stefana Veljković zahvalila se na dočeku i navela da se nada da će sledeće godine ovako proslaviti olimpijsko zlato.
Najkorisnija igračica EP Tijana Bošković istakla je da veliko zadovljstvo sto treću godinu za redom imaju ovakav doček.

Selektor Zoran Terzić pozdravio je Beograd, Srbiju, Republiku Srpsku, Kosovo, kao i sve one koju su odbojkašice pratili i podržavali u celom svetu.

Uz pesmu “Pukni zoro”, odbojkašice su sa okupljenima proslavile evropsko zlato.
Srpske odbojkašice sletele su oko 20:30 na Aerodrom “Nikola Tesla”, sa zakašnjenjem od oko sat vremena.

Aktuelne svetske i evropske šampionke dočekali su mnogobrojni navijači i rodbina, koji su ih pozdravili aplauzom i ovacijama uz povike “Srbija, Srbija”.
Odbojkašice Srbije su šampionat završila bez ijednog poraza, a ova generacija igrala je finala na poslednja tri velika takmičenja – na Olimpijskim igrama (2016), Evropskom prvenstvu (2017) i Svetskom šampionatu (2018).