U Sremskim Karlovcima se gradi naftni terminal vredan 12 miliona evra

82

SREMSKI KARLOVCI – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas, u Sremskim Karlovcima, radove na izgradnji novog naftnog terminala kompanije “Naftachem d.o.o.”, i istakao da ova investicija pokazuje da i naše domaće kompanije posluju vrlo uspešno a da je naša dužnost da ih podržimo. …

Reč je o investiciji vrednoj 12 miliona evra. Ova kompanija posluje na tržištu 16 godina i zapošljava 250 radnika.
“Ova investicija značajna je ne samo za Sremske Karlovce, već i za celu Srbiju u delu transporta i skladištenja nafte. Pokrajinska vlada nastaviće da podržava razvoj domaće privrede kroz mehanizme Razvojne agencije Vojvodine i u delu zapošljavanja i u delu nabavke najsavremenije opreme”, kazao je predsednik Mirović.

Putem ovih mera zaposlili smo oko 3.000 ljudi za protekle dve godine, dodao je Mirović.

Na ovom mestu nalazila se močvara, a danas, znanjem i iskustvom radnika gradimo naftni terminal po najvišim svetskim standardima, u kom ćemo skladištiti benzin i evro dizel za sopstvene potrebe i potrebe drugih multinacionalnih kompanija, istakao je direktor “Naftachem d.o.o.” Drago Papić.

Obilasku radova prisustvovali su i predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević i predsednik Opštine Sremski Karlovci Nenad Milenković.