Vučić i Zeman položili vence na Spomenik braniocima

94

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Češke Miloš Zeman položili su vence na Spomenik braniocima Beograda 1914-1918. na Novom groblju.

Predsednik je prethodno dočekao na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ českog kolegu, koji je od danas u zvaničnoj poseti Beogradu, na čelu delegacije koja će u Srbiji boraviti do 12. septembra.

„Odnosi između Srbije i Češke su danas na najvišem nivou“, naveo je predsednik Vučić na svom instagram profilu „Budućnostsrbijeav“.

Planom posete, predviđeno je da u sredu predsednici Vučić i Zeman održe tet-a-tet sastanak, a nakon toga uslediće plenarni sastanak delegacija Srbije i Češke koje će predvoditi dvojica predsednika.

Zatim je najavljeno i potpisivanje bilateralnih sporazuma, posle čega će uslediti izjave za medije predsednika Srbije i Češke.

Sutra će biti otvoren Srpsko-češki poslovnog foruma na kome će pored dvojice predsednika učestvovati predsednici privrednih komora Marko Čadež i Vladimir

Zeman: Volim Srbiju i srpski narod, ali ne i Kosovo

Predsednik Češke Republike Miloš Zeman rekao je danas po dolasku u Beograd da veoma voli Srbiju i srpski narod, ali „ne i Kosovo“.
Planom posete predviđeno je da u sredu dvojica predsednika održe tet-a-tet sastanak, a nakon toga uslediće plenarni sastanak delegacija Srbije i Češke.
Za sutra je najavljeno i potpisivanje bilateralnih sporazuma, posle čega će uslediti izjave za medije predsednika Srbije i Češke.