Novom Sadu , osamnaesta međunarodna konferencija: „Savremene tendencije u turizmu i hotelijerstvu“.

141

U četvrtak, 12. septembra 2019. u 10.00 sati, u zgradi Rektorata Univerziteta u Novom Sadu, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević, pozdraviće učesnike 18. Međunarodne konferencije: „Savremene tendencije u turizmu i hotelijerstvu“.

Konferencija se tradicionalno organizuje od 1997. u organizaciji Prirodno-matematičkog fakulteta, Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Novi Sad, a ove godine radni naziv konferencije je „Pripremite se za I-generaciju“.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković, član je delegacije Vlade Republike Srbije, koju predvodi potpredsednik i ministar za trgovinu, turizam i telekomunikacije, Rasim Ljajić, koja boravi u NR Kini, u poseti Međunarodnom sajmu za investicije i trgovinu (CIFIT 2019) u kineskom gradu Sjamenu, na kom je Republika Srbija počasni gost. Cilj sajma je da se ohrabre kineske kompanije da intenzivnije investiraju u Srbiju osnažujući postojeće privredne i kulturološke veze dveju zemalja, uspostavljene pre više decenija.

Više od dvadeset privrednih kompanija iz Republike Srbije ima priliku da predstavi svoje poslovne procese, proizvode i usluge, a očekuje se i da će, uz mnogobrojne poslovne susrete na ovogodišnjem CIFIT-u naši privrednici sklopiti nova partnerstva, kako sa kompanijama iz NR Kine, tako i sa drugim, svetskim kompanijama u okviru srodnih oblasti poslovanja.