Vučević sa ambasadorom Brazila o jačanju saradnje

160
Novi Sad 13.09.2019 - Gradonaccelnik Novog Sada Miloss Vuccevich primiche ambasadora Brazila u Srbiji Eduarda Botelju Barboz.

NOVI SAD – Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i ambasador Brazila u Srbiji Eduardo Botelja Barboza ocenili su danas da postoji veliki prostor za jačanje veza i u oblastima privrede, turizma i obrazovanja.

Istakli su da je manifestacija “Dani Brazila”, koja se već deset godina održava u Novom Sadu, veoma važna za kulturnu razmenu i bolje međusobno upoznavanje.
Gradonačelnik je rekao da taj događaj doprinosi i lokalnoj turističkoj ponudi i da je uvek prilika za umrežavanje i sinergiju različitih organizacija i ustanova, te da će mu Grad Novi Sad uvek pružiti maksimalnu podršku, saopšteno je iz gradske uprave.

Kao posebno povoljne platforme za zajedničke aktivnosti navedeni su projekti Omladinska prestonica Evrope 2019. i Evropska prestonica kulture 2021. godine, što se, kako je rečeno, već u praksi dokazalo na primeru pomenutog novosadskog samba karnevala ”Dani Brazila”.

Vučević je istakao da su za angažman na lokalnom nivou, veoma bitni plodotvorni odnosi Srbije i Brazila, i izrazio zadovoljstvo zbog političke podrške koju Brazil pruža Srbiji kada je reč o najvažnijim i najosteljivijim pitanjima.

Ambasador Barboza naglasio je da će se uskoro navršiti 80 godina od uspostavljanja zvanične diplomatske saradnje i dodao da su se dve zemlje tokom tog perioda uvek međusobno podržavale.

“Međunarodna saradnja je neizostavan faktor u procesu opšteg razvoja na putu ka humanijem društvu, i zato joj Novi Sad pridaje zasluženi značaj”, naglasio je Vučević.