Vučić i Medvedev razgovarali telefonom danas, premijer Rusije uskoro u Beogradu?

112

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednikom Vlade Ruske Federacije Dmitrijem Medvedevom i čestitao mu rođendan, poželevši mu dobro zdravlje, ličnu sreću, kao i mnogo uspeha na odgovornoj dužnosti, na dobrobit Ruske Federacije i bratskog ruskog naroda, kao i dobrih odnosa naših dveju zemalja.

Predsednik Vučić je premijeru Medvedevu, u dugom i prijateljskom razgovoru, još jednom uputio poziv da poseti Srbiju, što je premijer Medvedev sa radošću prihvatio. „Posebna nam je čast da nas posetite na dan kad obeležavamo sedamdesetpetogodišnjicu oslobođenja Beograda, da zajedno proslavimo dan kada su naši narodi, ujedinjeni u slobodarstvu, porazili zajedničkog neprijatelja“, istakao je predsednik Vučić.

Premijer Medvedev je zahvalio predsedniku Vučiću na toplim čestitkama i rekao da se raduje poseti Beogradu i zajedničkoj proslavi pobede nad fašizmom. On je, takođe, naglasio da će nastaviti da radi na daljem razvoju saradnje Srbije i Rusije i dogovara zajedničke projekte.

Predsednik Vučić je premijeru Medvedevu zahvalio za pažnju koju pridaje razvoju odnosa Srbije i Rusije, a koji, na osnovu strateškog partnerstva i neraskidivog prijateljstva, dosežu nove domete. „Uzajamno poštovanje, razumevanje i poverenje, pruža mi uverenje da i dalje mogu da računam na Vašu podršku u ostvarivanju zajedničkih projekata“, naglasio je predsednik Vučić.

On je u telefonskom razgovoru sa ruskim premijerom izrazio zahvalnost i za sve što Rusija i ruska Vlada čine za Srbiju, u korist naših vitalnih državnih i nacionalnih interesa, prvenstveno po pitanju Kosova i Metohije.

Predsednik Vučić je, kao rođendanski poklon, premijeru Medvedevu poslao komplet knjiga o srpskom jeziku i književnosti, u prevodu na ruski, iz serije „Radovi o jeziku i književnosti“, u izdanju Filološkog fakulteta u Beogradu.