Mihajlovićeva na otvaranju Vojvođanskog salona: Pozivam i ostale da se priključe inicijativi ekonomskog osnaživanja žena sa sela

118
mihailovic,mirovic,novi sad salon srpski otvaranje

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, prof. dr Zorana Mihajlović, prisustvovala je danas zajedno sa predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem i izvršnom direktorkom NALED-a Violetom Jovanović otvaranju Vojvođanskog salona u zgradi Banovine u Novom Sadu.

Mihajlovićeva je tom prilikom istakla da je presrećna jer se Pokrajinska vlada priključila inicijativi koja za cilj ima da uposli najmanje 1.000 žena sa sela koje su i najugroženije u ekonomskom smislu.

 

“Kroz ovu inicijativu do sada smo uposlili više od 600 žena. Na ovaj način ne samo da čuvamo naše vrednosti i nasleđe, koje ponosno pokazujemo svetu, već pomažemo ženama da se zaposle i ekonomski osnaže. I zato pozivam sve institucije da se pridruže akciji”, rekla je ona.

 

Mihajlovićeva je podsetila da je pre dve godine jedan od salona u Vladi Srbije uređen rukotvorinama koje izrađuju žene sa sela, članice Etno-mreže.

 

“U Srpskom salonu održavamo sastanke sa važnim delegacijama i svi uvek imaju puno pitanja o ovim umetninama. Kao doprinos Vojvođanskom salonu, poklon za gospodina Mirovića, azbuka u zlatovezu”, rekla je ona.

 

Igor Mirović izrazio je zadovoljstvo jer je deo velike i uspešne inicijative koja podstiče zapošljavanje žena i promoviše sve ono što žene stvaraju čuvajući kulturno nasleđe.