Golubović: Sombor je prvi deo ima 5G mreže

122

“Zahvaljujući brojnim merama države i lokalne samouprave Sombor je postao veliko gradilište, a uskoro će biti i jedan od prvih gradova sa 5G mrežom”, kaže gradonačelnica ovog grada Dušanka Golubović.
“Pored radova na uvođenju 5G mreže, u toku je rekonstrukcija puta Sombor – Baja, počinju radovi na izgradnji novog puta Stapar – Sivac. Istovremeno očekujemo obnovu puta Sombor – Vrbas, kao i početne radove na izgradnji brze saobraćajnice od Vrbasa do graničnog prelaza u Bačkom Bregu. Osim toga, da bi se uredilo zaštićeno jezgro našeg grada, početi su radovi na rekonstrukciji objekata javne namene: Grašalković palati, Galeriji “Milan Konjović”, zgradi Županije…”, kaže za Politiku Golubović.

Gradonačelnica kaže da grad podržava mlade kroz brojne programe i aktivnosti, merama u oblasti zapošljavanja, ali i stipendijama u toku školovanja.

Prema njenim rečima, u prethodne tri godine Sombor beleži konstantan i značajan porast broja turista, a rezervat biosfere Bačko Podunavlje se od prošle godine nalazi pod zaštitom UNESKO-a.

U Somboru ima više od 1.000 malih i srednjih preduzeća, a grad je prepoznat od strane investitora kao grad sigurnog ulaganja i povoljnih poslovnih uslova.