Škola iz Ruskog Krstura postala ambasador projekta STEM school label

145

Osnovna i srednja škola “Petro Kuzmjak” iz Ruskog Krstura proglašena je za školu ambasadora projekta STEM school label, na radionicama koje su okviru tog projekta održane 22. i 23. septembra u Briselu.

U Briselu su bile i predstavnice Škole – profesorka matematike Natalija Budinski koja je i inicijatorka novih obrazovnih metoda, i direktorka Škole Helena Pašo Pavlović.

U konkurenciji 300 evropskih škola učesnica u ovom projektu, krsturska škola je izabrana za jednu od 20 škola koje su pokazale izuzetne rezultate u promociji STEM obrazovanja.

Škola se u projekat uključila prošle godine i tokom cele školske godine se radilo na podizanju kvaliteta nastave prirodnih predmeta i matematike, tako da je zadovoljen 21 kriterijum potreban da bi škola postal ambašador.

STEM obrazovanje podrazumeva kombinovanje prirodnih predmeta, matematike, inženjerstva i tehnologije kao jedinstvenog i interdisciplinarnog koncepta.

Profesorka Budinski i direktorka Pašo Pavlović su u Briselu imale priliku da razgovaraju sa nastavnicima iz cele Evrope i razmene iskustva i ideje za poboljšanje nastave.