Mirović i Pastor osudili grafit mržnje u Novom Sadu

169

NOVI SAD – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović najoštrije je osudio grafit mržnje koji je osvanuo u novosadskom naselju Liman a koji je upućen muslimanima.

On je rekao da osuđuje incident za koji veruje da je čin pojedinca i ne predstavlja sliku AP Vojvodine. “Osuđujem ovaj incident koji je, verujem, čin pojedinca, i ne predstavlja sliku AP Vojvodine koja je simbol multietničnosti i primer je zajedništva. Bilo koji pojedinac koji pokuša da naruši sklad i toleranciju treba da bude procesuiran u skladu sa Zakonom”, rekao je predsednik Mirović.

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor najoštrije je danas osudio ispisivanje grafita mržnje prema građanima muslimanske veroispovesti u Novom Sadu i izrazio zadovoljstvo reakcijom gradskih vlasti kojom je grafit u najbržem mogućem roku uklonjen.

“Siguran sam da građani Novog Sada, AP Vojvodine i čitave Srbije sa najdubljim prezirom i neodobravanjem doživljavaju širenje ovakvih poruka mržnje. Ovaj incident ni na koji način ne može ugroziti naše zajedništvo, niti međunacionalno i versko poštovanje, koje je duboko ukorenjeno u našem društvu. Nadam se da će pojedinci odgovorni za ovaj incident biti što pre pronađeni i procesuirani”, naveo je Pastor.