Odbojkašima diplomatski pasoši

120

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uručio je danas diplomatske pasoše odbojkašima Srbije, osvajačima titule prvaka Evrope. Reprezentativci Srbije na čelu sa predsednikom Odbojkaškog saveza Srbije Zoranom Gajićem i selektorom Slobodanom Kovačem dobili su pasoše u zgradi ministarstva spoljnih poslova.

Ministar Dačić prvo je uručio pasoš kapitenu Nemanji Petriću, pa ostalima, a onda poručio da je beskrajno zahvalan odbojkašima na velikom uspehu.

“Uručivanje diplomatskih pasoša i zvanje ambasadora dobre volje šampionima Evrope je nešto najmanje što može da se uradi zbog svih uspeha. Pobeda je emotivno odjeknula među narodom, Srbiji su potrebne pobede i zbog svega što smo doživljavali u prošlosti”, rekao je Dačić.

On je dodao da su odbojkaši Srbije ponos zemlje i da bi svi voleli da budu uspešni kao oni.

“Želimo vam da osvojite što više medalja”, naveo je on, pre nego što je otkrio da je pevao na proslavi odbojkaša.

“Volim da zapevam, iako mi zameraju. To sam radio u prisustvu Merkel, Mogerini, Putina, Makrona, a sinoć sam bio na njihovoj proslavi i bilo mi je najlepše. Nadam se da vas nisam izneverio”, obratio se Dačić odbojkašima.

Kapiten Perić je istakao da mu je čast ispred svih reprezentativaca.

“Hvala Dačiću i ministarstvu spoljnih poslova. Uvek nam je zadovoljstvo da predstavljam našu zemlju i narod. Još više ćemo se truditi u budućnosti”, zaključio je Petrić.

Posle zvaničnog dela ministar Dačića pokazivao je odbojkašima slike njegovih prethodnika i u opuštenom razgovoru im pričao o njihovoj istoriji.

Srbija je u nedelju, u Parizu, pobedila Sloveniju 3:1 u finalu i došla do trećeg evropskog zlata.

Podsetimo, diplomatske pasoše dobile su i zlatne odbojkašice po povratku sa Evropskog prvenstva u Turskoj.

Zlatnim momcima juče je priređen svečani doček u Beogradu.