Otvoren regionalni poslovni forum

132

Drugi, regionalni poslovni forum, koji organizuju Autonomna pokrajina Vojvodina i Skupština evropskih regija u saradnji sa Privrednom komorom Vojvodine, Razvojnom agencijom Vojvodine , Novosadskim sajmom i Evropskom mrežom preduzetništva, svečano je otvoren na Novosadskom sajmu.

Govoreći o značaju Regionalnog poslovnog foruma, potpredsednik Skupštine AP Vojvodine Damir Zobenica, koji je i potpredsednik Skupštine evropskih regija, izrazio je uverenje da će ovogodišnji Forum proteći veoma uspešno, a Republiku Srbiju i AP Vojvodinu predstaviti na najbolji mogući način.

Generalni direktor Uprave za hranu i ribarstvo Republike Slovenije Bojan Pahor ukazao je na odlične odnose između Republike Slovenije i Republike Srbije, kao i na uspešnu saradnju sa AP Vojvodinom, pre svega u oblasti poljoprivrede.

Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević istakao je da je ova institucija, koja će i narednih dana biti domaćin učesnicima Regionalnog poslovnog foruma, spremna da i dalje bude partner pokrajinskim institucijama u realizaciji svih projekata koji promovišu privredne potencijale i doprinose njenom razvoju.

Tokom prvog dana održavanja Regionalnog poslovnog foruma biće održani bilateralni susreti privrednika iz sektora: poljoprivreda i prehrambena industrija, metalo-prerađivačka industrija, prateće komponente u automobilskoj industriji i informacione tehnologije. Drugog dana Foruma predviđene su studijske posete učesnika Foruma Institutu za ratarstvo i povrtarstvo – NS seme i kompaniji “KomData“ iz Novog Sada. Tokom trećeg i četvrtog dana održaće se bilateralni razgovori učesnika Foruma na temu turizma, na Novosadskom sajmu u hali “Master“, za vreme trajanja 52. Međunarodnog sajma turizma.