Odbojka: Počinje Superliga – devojke u petak dočekuju Crvenu zvezdu, momci gostuju u Kraljevu

112

Lepa vest za ljubitelje odbojke u zemlji evropskih šampiona. Nova sezona u elitnom rangu u muškoj i ženskoj konkurenciji počinje u petak, 4. oktobra, kada će i oba subotička superligaša igrati svoje mečeve.

Šest meseci bez odbojke kroz nacionalne lige moglo bi se reći da je predug period za prave ljubitelje ovog popularnog sporta. Iako je pauza u takmičenju bila duga klubovi su vredno trenirali tokom leta. I ove godine i muška i ženska ekipa nastupiće sa mladim sastavima, a više o ambicijama očekujemo kada se završi prelazni rok.

Prve na teren izlaze odbojkašice Spartaka koje će u petak, u Hali sportova, od 19 časova, dočekati Crvenu zvezdu. Posle nekoliko pripremnih turnira “golubice” su pokazale sa čime trenutno raspolažu, a u klubu napominju da očekuju pojačanja iskusnih igračica koje treba da pomognu da kombinacija mladosti i iskustva donese očekivane rezultate.

Isti dan, ali u Kraljevu, muška ekipa će na megdan Ribnici. Takođe sa mladim snagama, ali sa većinom prvotimaca koji su bili stub prošlosezonskih uspeha, ne računajući kapitena Uroša Kecmana koji je završio karijeru i posvetio se radu u stručnom štabu.

Nova sezona u Superligi je nova prilika za dokazivanje u rangu najboljih. Subotički klubovi zasigurno imaju svoja očekivanja i neke ciljeve, ali verujemo da kako bude odmicala sezona znaće se realnije mogućnosti ekipa i i samim time njihove ambicije. Poželimo sreću “golubovima” i “golubicama” uz želju da nas pozitivno iznenade!