U toku završni radovi na bačkotopolskom Domu učenika

127

BAČKA TOPOLA: Lepo zdanje budućeg Doma učenika, pored bačkotopolskog jezera i Poljoprivredne škole, skoro je završeno. Šef gradilišta Mladen Saulić potvrđuje nam da su ušli u fazu završnih radova.

– Fasada je završena, kao i potkrovlje, nakon druge ruke molovanje, prelazimo na prvi sprat, na kojem se postavlja i laminat. Nakon toga radimo keramiku, a na ostatku zidova koji nisu pod keramikom radi se gletovanje i molovanje, kao i instalacije- kaže Saulić. -Svi radovi biće gotovi kroz mesec i po dana, nakon čega sledi opremanje nameštajem. Svakodnevno 35 radnika radi na gradilištu. Imamo i kooperante, električare, mašince i napredak se vidi na dnevnom nivou. Fasada je urađena postavljanjem kamene vune sa mrežicom i lepkom, radi izolacije, a nakon toga postavljen je prvi sloj boje.

Računa se da će od naredne školske godine ovde boraviti 107 učenika srednjih škola. Dom smo imali prilike da obiđemo i pre mesec dana i vidne su promene, te je jasno da gradnja napreduje.

-Bačka Topola ima oko 1.200 srednjoškolaca, od kojih 600 putuje – izjavio je predsednik opštine Gabor Kišlinder. – Iako je učenički dom projektovan za malo više od stotinu dece, ona će u dom biti primljena prema udaljenosti mesta iz kojeg dolaze, ali će postojati i bodovni sistem prema uspehu, što će takođe biti od pomoći. Dom učenika će uposliti deset radnika.