SRPSKE SREDINE APSOLUTNO PRVE PO IZLAZNOSTI NA KIM! Đurić: Srbija i Srpska lista da budu ponosni na hrabrost naroda!

125

20.16 Predsednik Vučić večeras će se obratiti javnosti povodom izbora na Kosovu.

DSK Ise Mustafe je sat vremena od zatvaranja biračkih mesta proglasio pobedu na izborima. Malo pre ove stranke, to je učinila DPK Kadrija Veseljija, dok je Pokret “Samoopredeljenje” naveo da su upravo oni pobednici izbora, ali da će sačekati zanične rezultate

Prema podacima CIK Kosova, a prema podacima sa 92 posto biračkih mesta do 19 sati u Severnoj Mitrovici glasalo je 43 posto upisanih, u Leposaviću 46,84, Zvečanu 51,63 i Zubinom Potoku 57,31 posto.

Na severu KIM izlaznost je 49,7 sa 92 odsto biračkih mesta.

Izlaznost u šest srpskih opština na jugu KIM: Gračanica 44,82 posto, Štrpce 54,13, Parteš 45,96, Klokot 51,91, Ranilug 51,20, Novo Brdo 51.86.

Izlaznost u šest srpskih opština na jugu KIM 49,98 odsto.

Direktor Kancelarije za KiM marko Đurić izjavio je večeras da su srpske sredine na Kosovu i Metohiji apsolutno prve po izlaznosti, kao i da je u odnosu na 2017. godinu izašlo hiljade birača više.

On je rekao da su Srbi izašli mnogo masovnije od Albanaca, uprkos raznim ometanjima.

“Srpska lista i Srbija mogu da budu ponosni na snagu i hrabrost našeg naroda koji se bori u teškim uslovima. Na razne načine su ometani. Sve je bilo i još uvek je protiv nas”, rekao je Đurić.

Kako je rekao albanska strana je uradila sve da “Srbiji iseče krila”.

“Zato je tolika kampanja protiv Srpske liste i zato je Vučić u svim medijima glavni protivnik i u njihovim kampanjama. Svi su o njemu pričali u kampanjama, ali srpski narod je pokazao snagu”, rekao je Đurić.