Mirović obišao novu zdravstvenu ustanovu u Plandištu

140

Pokrajinska vlada zajedno sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima izdvojila je ukupno oko 44 miliona dinara za izgradnju i opremanje novog objekta Doma za duševno obolela lica „1. oktobar“ u Starom Lecu, u opštini Plandište, koji će, kako je najavljeno, narednih dana primiti prve korisnike.

„Dogovorili smo danas nove korake u tekućem održavanju , ali i pripremu projekata za dalja ulaganja u ovaj dom.Pokrajinska vlada upravlja sa 27 objekata socijalne zaštite. Pripremili smo i projekat za rekonstrukciju Doma u Staroj Moravici, a za sledeću godinu u planu je i rekonstrukcija Doma Čurug“, kazao je predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović.

Direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević izjavio je da je u ovoj i u drugim oblastima zajedno sa Pokrajinskom vladom uloženo u projekte vredne 2 milijarde dinara u 28 opština i gradova u AP Vojvodini.

„U toku su i radovi vredni 2,4 milijarde dinara i oko milijardu dinara radovi gde su nabavke u toku. To je tri puta više od onog što smo obećali na zajedničkoj sednici Vlade Republike Srbije i Pokrajinske vlade pre tri godine“, rekao je direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević.

Dom za duševno obolela lica „1. oktobar“ ustanova je socijalne zaštite koja pruža usluge domskog smeštaja u pet objekata, kapaciteta za 550 korisnika, a objekat koji od 2012. godine nije bio u funkciji, srušen je i zahvaljujući Pokrajinskoj vladi i Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima sagrađen je novi, kazala je direktorka Doma Mirjana Vuković ovom prilikom.