Delegacija AP Vojvodine u Briselu

113

BRISEL – Delegacija AP Vojvodine, koja boravi u Briselu povodom održavanja Evropske nedelje regija i gradova, razgovarala je danas sa delegacijom nemačke pokrajine Hesen, na čelu sa državnim sekretarom za Evropu Markom Vajnmajsterom, o nastavku saradnje dve regije i njenoj institucionalizaciji u vidu potpisivanja sporazuma o saradnji.
Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor podsetio je na to da je zajednička Izjava parlamenata AP Vojvodine i Hesena potpisana još u martu 2012. godine, kada je istaknuta jasna namera obe regije da bliže i konkretnije sarađuju.

“Namera nam je da imamo dobru i polodonosnu saradnju, partnerske i prijateljske odnose, kao što je to slučaj sa nemačkom pokrajinom Baden-Virtemberg. Što se tiče Pokrajinske vlade i resornog sekretarijata, spremnost za ovo postoji. Nama je u svakom pogledu potrebna podrška i pomoć, jer je pred nama ozviljan i težak put evropskih integracija i važno nam je da imamo prijatelje koji će nam svojim iskustvom u tom procesu pomoći”, istakao je predsednik Pastor.