Fudbaleri Zvezde nisu pušteni na Kosovo i Metohiju, vraćeni sa Jarinja

114
Jarinje, 9. oktobra 2019.- Generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzic (na slici) potvrdio je da ekipa ima zabranu ulaska na KiM, ali da ce se jos videti da li ce tako i da bude. Kako javlja reporter Tanjuga sa administrativnog prelaza Jarinje Zvezdina ekspedicija je stigla i svi se, ipak, nadaju da ce uci na Kosmet i odigrati mec.Na Jarinju je i grupa navijaca Zvezde, koji su fudbalere docekali pesmom, a tu su su i snage kosovske specijalne policije. FOTO TANJUG/MILOS SIMANOVIC/ nr, fotografija niske rezocluije

Ekspedicija FK Crvena zvezda nije puštena na Kosmet i fudbaleri su vraćeni sa administrativnog prelaza Jarinje, javlja reporter Tanjuga. …
To znači da od utakmice Kupa Srbije protiv Trepče u Zvečanu definitivno nema ništa, pa će taj duel biti odigran sutra od 17 sati u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

Na prelazu su bile pojačane snage kosovske policije, kao i nekoliko desetina navijača crveno-belih.

Generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić izjavio je da mu je žao što je srpski narod ostao uskraćen za meč Trepče i crveno-belih i poručio da je, uprkos zabrani ulaska na Kosmet, ostvarena diplomatska pobeda Zvezde i Srbije.

“Svedoci ste šta se desilo. Došli smo da igramo fudbal i da se bavimo sportom, ali to nam je uskraćeno i pored preporuke FIFA. Kosovske organizacije su se oglušile na to. Bio sam prvi u koloni i kada smo došli na prelaz policajci su mi samo rekli da je to odluka Vlade ‘Kosova’ i da nemaju nikakva dodatna objašnjenja”, rekao je Terzić novinarima na Jarinju.

On je dodao da mu žao mi je što je narod ostao uskraćen za jedan sportski događaj.
“Bez obzira što se na ‘Kosovu’ pozivaju na sport i fudbal, pokazali su da je sve samo farsa i da ne rade u duhu fer-pleja. Nismo želeli da se bavimo insinuacijama i zato smo došli. Nema nijedan razlog zašto utakmica danas nije odigrana. Ovo je velika diplomatska pobeda Srbije i Zvezde, jer je FIFA savetovala da se igra”, poručio je Terzić.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića saopštio je da Priština mora “naglavačke leti iz Uefe i Fife, gde joj nikada i nije bilo mesto”.

Ovo je još jedan dokaz nastojanja Prištine da se Srbija na svaki, pa i na simboličan način, istisne sa Kosova i Metohije, iako je utakmica za cilj imala promociju sporta, a ne bilo kakvu političku poruku, istakao je Đurić.

On je dodao da, uz zabranu ulaska na Kosovo političkim zvaničnicima iz Srbije, ovo nije prvi put da se i sportistima onemogućuje dolazak na Kosovo.

Đurić navodi da će o ovom anticivilizacijskom i antievropskom potezu Prištine biti obaveštene sve nadležne međunarodne instance, kako bi čitava međunarodna zajednica još jednom imala priliku da vidi da je samoproglašeno Kosovo crna tačka i ostrvo neuređenosti i haosa na evropskoj mapi.

Utakmica između Trepče i Zvezde bila je zakazana za 14 sati.