Proširuju se seoska groblja u Opštini Ruma

198

Na novom groblju u Klenku u toku su radovi na proširenju, uređenju dve nove staze sa 112 mesta, 50 duplih i 12 pojedinačnih grobnih mesta. Direktor JP „Komunalac” Dragan Panić očekuje ovih dana završetak posla, nakon čega slede isti radovi u Putincima.

– Radovi u Klenku obuhvataju dve nove staze, 50 duplih i 12 pojedinačnih grobnih mesta. Ove godine uradili smo grobna polja na Barunovcu u Rumi, 47 pojedinčanih mesta, a nakon poslova u Klenku na redu je i groblje u mesnoj zajednici Putinci, gde će biti pripremljeno 40 duplih grobnih mesta- kaže Panić. – Radovi su finansirani iz budžeta Opštine Ruma. Ukupna vrednost radova iznosi 1,8 miliona dinara.

JP „Komunalac” planira još radova, jer novo groblje u Klenku nema kapelu, a proširenje seoskih grobalja potrebno i u drugim selima, mesnim zajednicama rumskog područja. Tako Klenak nema kapelu na novom groblju, te je to jedan od planova za narednu godinu.

– Planiramo i da uradimo stazu u Donjim Petrovcima, kao nastavak proširenja groblja i grobnih mesta u onim mesnim zajednicama u kojima je to potrebno- ističe Panić.