Mirović u obilasku Alibunara i Bele Crkve

84

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović položio je danas, u Beloj Crkvi, u Osnovnoj školi „Žarko Zrenjanin“ kamen temeljac za izgradnju fiskulturne sale sa pratećim sadržajem koja ispunjava kriterijume za školska takmičenja. Postojeća mala sala stara je 56 godina i u narednim nedeljama biće započeta i rekonstrukcija ovog objekta u kome nikada nije bilo grejanja.

Projekat je vredan 234 miliona dinara i biće završen, kako je najavljeno, za godinu dana.

„Veoma sam zadovoljan sa onim što sam video danas u Južnom Banatu. U protekle tri i po godine nova politika u AP Vojvodini dala je rezultate tako da više nema promašenih investicija i proneverenog novca kao što je bilo do 2016. godine“, kazao je predsednik Mirović.

Ovom prilikom, predsednik Mirović obišao je i Industrijsku zonu u ovoj opštini, čiju izgradnju i opremanje finansira Pokrajinska vlada zajedno sa Opštinom Bela Crkva.

„U Beloj Crkvi postojala je velika potreba da se izgradi Industrijska zona. Uložili smo 130 miliona dinara, i ovde će posao naći oko 1.000 radnika“, dodao je Mirović.

„Imamo još puno posla posebno u manje razvijenim opštinama. Danas smo dogovorili i nove investicije za školske objekte, ovde u Južnom Banatu. Projekte koje smo dogovorili sa lokalnim samoupravama širom AP Vojvodine mi smo i realizovali i sve naše investicije iz 2016., 2017. i 2018. godine su potuno završene, i ja sam na to veoma ponosan, kazao je predsednik Mirović.

„Bela Crkva nikada nije imala Industrijsku zonu. Bez podrške Pokrajinske vlade mi sami ne bismo uspeli. Danas imamo potencijalne investitore i na ovaj način ćemo uposliti naše građane. Uradili smo mnogo u poslednje tri i po godine u svim oblastima, obezbedili smo uslove za dolazak investicija a radimo puno i na razvoju turizma“ izjavio je predsednik Opštine Bela Crkva Darko Bogosaljević.

Tokom radne posete Banatu, Mirović je obišao i opštinu Alibunar, gde su u toku radovi na izgradnji fiskulturne sale u Osnovnoj školi „Bratstvo i jedinstvo“ koji su započeti 2004. godine i koji su stajali kao nedovršen objekat. Za završetak ovih radova Pokrajinska vlada izdvojila je 78,2 miliona dinara.

Radnoj poseti opštinama u Banatu prisustvovali su i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačević.