Mladi fudbaleri apatinske Mladosti doživeli nezaboravne trenutke na Kosmetu

121

Trodnevni boravak mladih fudbalera apatinske Mladosti na Kosovu i Metohiji, tačnije na turniru za mlađe kategorije u severnom delu Kosovske Mitrovice, ostaće im u veoma lepom sećanju.

Jak turnir, na kome je učestvovalo 16 ekipa godišta 2009. iz višegradova Srbije, imao je pored takmičarskog dela i cilj zbližavanja i jačanja prijateljstva. Na tom polju svi su pobedili, jer su se na jednom mestu našli dečaci koji su se kućama vratili prezadovoljni onim što su videli i doživeli.

– Prijem i boravak su bili nešto prelepo i neponovljivo. Ljubazni domaćini su se trudili da nam ugode i da se osećamo što prijatnije. Deca su noćila kod svojih vršnjaka i tu su stečena nova i jaka prijateljstva – kaže trener mladih selekcija Mladosti Petar Bursać.

Ekspedicija iz Apatina (11 igrača, treneri Petar Bursać i Radomir Radujko, predsednika kluba Aleksandar Jovanović i predstavnik lokalne samouprave Marko Đumić) ostavila je lep utisak na sportskom polju tako u svakom drugom pogledu. Većini je ovo bio prvi boravak na KiM.

– Iskoristili smo priliku da obiđemo naše istorijske znanosti, crkve i manastire. Rezultatski gledano možemo biti zadovoljni. Eliminisano smo u četvrtini finala, nakon velike borbe izgubili smo od beogradskog Partizana sa 0:2 – kaže Bursać i još jednom se zahvalio domaćinu na gostoprimstvu. – Zahvaljujem se kompletnom timu koji je realizovao turnir, na čelu sa Nemanjom Bulatovićem, direktorom FŠ „DIF”, kao i nekadašnjem fudbaleru Mladosti Žarku Karamatiću, koji je bio glavna spona u stvaranju prijateljstva sa tamošnjim klubovima koje je započelo letos kada su učestvovali na našem turniru. Druženje će se nastaviti, jer imamo obećanja da će dečeaci sa Kosmeta ponovo doći u Apatin na naš tradicionalni memorijalni turnir, a to su potvrdili beogradski velikani Partizan i Crvena zvezda, kao i još nekoliko klubova. Verujem da će mnoga poznanstva između dečaka prerasti u velika i trajna prijateljstva.

Verovatno da će tako biti, jer su svojevremeno u Apatinu živeli, pohađali školu i igrali za Mladosti blizanci Darko i Žarko Karamatić koji nisu zaboravili dane provedene u gradu na levoj obali Dunava. Upravo je Žarko bio ključna ličnost na stvaranju novih prijateljstva između mladih sa Kosova i Metohije i Apatina.