Besplatna kontrola zdravlja sutra u Čantaviru

124

Zdravstvena akcija “Selu u pohode – proveri svoje rizike, kontroliši zdravlje!” održaće se sutra, 22. oktobra, u prostorijama Mesne zajednice Čantavir. Tokom prepodnevnih časova, sugrađani će moći besplatno i bez zdravstvene knjižice da provere svoje zdravstveno stanje.

U okviru zdravstvene akcije “Selu u pohode”, svi zainteresovani sugrađani će sutra, od 8 do 11 časova, moći da izmere krvni pritisak, šećer, masnoće u krvi, telesnu visinu, težinu i da utvrde indeks telesne mase (BMI), dok će lekari deliti savete za očuvanje i unapređenje dobrog zdravlja. Takođe, svi pušači će biti u prilici da izmere vrednosti ugljen-monoksida u izdahnutom vazduhu i da dobiju savete za prestanak pušenja.

Istovremeno, volonteri Crvenog krsta održaće edukaciju sa osnovcima OŠ “Hunjadi Janoš” na temu trgovine ljudima i podeliti pakete pomoći za socijalno ugrožene stanovnike ove mesne zajednice.

Zavod za javno zdravlje Subotica, Crveni krst Subotica i Dom zdravlja Subotica već devetu godinu u nizu organizuju ovu akciju, s ciljem da promovišu zdravlje i zdrave stilove života u ruralnim sredinama Subotice i da mobilišu stanovnike ovih naselja na kontrolu zdravlja