Novosađanka Ilona Kovač proslavila 105. rođendan

98

Novosađanka Ilona Kovač je 15. oktobra napunila 105 godina, a u nedelju je njen rođendan obeležen na misi u Crkvi imena Marijinog, kojoj baka Ilonka redovno prisustvuje i retko šta je i s toliko godina spreči da svake nedelje dođe.

Tom prilikom dobila je buket ruža, 100 belih i pet crvenih, uz rođendanske stihove, misu koju je služio prečasni Robert Erhard, i molitvu „Zdravo, Marijo“, koju je posebno za Ilonku pevala operska pevačica iz Srpskog narodnog pozorišta Renata Starović, te pesmu „Aleluja“, koju je na mađarskom izveo omladinski hor „Sveti Ivan Kapistranski“.

Baka Ilonka je rođena u Bačkoj Topoli, a u Novi Sad je došla sa 16 godina. Danas živi na Satelitu. Sin je neženja i živi s njom. Od ćerke je dočekala i čukununuka, međutim, niko od njih ne živi u Novom Sadu. Čukununuka Patrika doveli su u Novi Sad za Ilonkin 102. rođendan, kad je imao četiri meseca. Rođendanskom slavlju sada su prisustvovali sin, ćerka, unuk, njegova supruga i ćerka, odnosno Ilonkina praunuka.

Podsećanja radi, pre godinu list „Dnevnik“ i mnogi mediji pisali su o baka Ilonki, koja je tada punila 104 godine, što je bilo prava atrakcija. Međutim, u odnosu na bogatu i nimalo laku životnu priču, verovatno je u sećanju svih koji su tada čuli za nju najviše ostala rečenica upućena sinu – osamdesetogodišnjaku.