Nova inicijativa za dovođenje “Folksvagena” u Srbiju”

98
epa05839368 A Volkswagen (VW) logo picture on the hood of a car in the quality check in the production line in the Volkswagen (VW) parent plant in Wolfsburg, Germany, 09 March 2017. Volkswagen is scheduled to hold its annual balance press conference on 13 March 2017. EPA/CARSTEN KOALL

BEOGRAD – Na sastanku sa nemačkim ministrom ekonomije Peterom Altmajerom predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovo će pokrenuti inicijativu za dovođenje nemačkog automobilskog giganta “Folksvagena” u Srbiju.
“Vučić i Altmajer razgovaraće o novim investicijama, a ‘Folksvagen’ će biti jedna od najvažnijih tema”.

Navodi se da će biti potpisani ugovori za dve velike fabrike – MTU i “Brosu”, grinfild investicije vredne više od 300 miliona evra.

Upravni odbor nemačkog “Folksvagen AG” (VW) odložio je 15. oktobra odluku o izgradnji novog pogona u Turskoj, zbog vojne akcije Ankare u Siriji, potvrđeno je tada Tanjugu u ovom nemačkom koncernu.

Novi pogon, koji bi trebalo da zaposli do 4.000 ljudi, trebalo je da bude izgrađen u blizini Izmira, a investicija bi bila vredna između 1,2 i 1,5 milijardi evra.

I Srbija, kao i više drugih zemalja regiona, borile su se da dovedu ovog velikog investitora.

Takođe, biće održan i okrugli sto “Saradnja kompanija sa lokalnom samoupravom ili Vladom”, na kojem će se obratiti Vučić, Altmajer, kao i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.