Predsednik Vučić u Vranjskoj banji i pozorištu: Ponosan sam na razvoj juga Srbije i glumce koji su sačuvali pozorište

117
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je Vranjsku banju, uključujući lokaciju gde je sredinom oktobra počelo rušenje hotela čija je izgradnja počela pre 40 godina, ali nikada nije završena.

– Dao sam sve od sebe da pronađemo investitore. 41 godinu ovde je bilo pravo ruglo. Mnogo je ovde urađeno, šetalište, kanalizacija… Za dve godine biće završen ovaj hotel, na 33.000 metara kvadratnih, 185 soba… Sa neuporedivo najzdravijom vodom… Grad Vranje i mi smo uložili po polovinu novca za ovo. Zadovoljan sam i što Vranjanci imaju ponovo svoje pozorište, koje je izgorelo pre nego što smo mi došli na vlast. Kod nas za sve treba vremena, ali evo, gradi se… – rekao je predsednik.

O dolasku Folksvagena u Srbiju

– Neću da obećam ništa, nismo u EU kao Bugarska i Rumunija, to su tehnički problemi, ali daćemo sve od sebe da dovedemo Folcvagen u Srbiju. Sutra na sastanku ću da probam da ubedim Nemce – naglasio je Vučić.

Obraćanje predsednika Vučića u pozorištu!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na početku obraćanja rekao je da čestita glumcima koji su čuvali svoje pozorište kada ni zgrade nije bilo.

– Ne bi bilo ništa od svega da nije bilo vas divnih ljudi, koju ste čuvali tu luču pozorišta i na kraju dočekali da imate vaše pozorište – rekao je predsednik.

Govoreći o sudbini rukopisa Bore Stankovića predsednik je podsetio da je živeo kratko.

– Njegova kuća i svi rukopisa izgoreli su u Prvom svetskom ratu, kuća njegovih ćerki izgorela je u bombardovanju u Drugom svetskom ratu – podsetio je predsednik i dodao da inženjerski obnova pozorišta nije bila laka i da je dosta novca uloženo u rekonstrukciju pozorišta.

Kako je naglasio u ovaj teatar ima rotacionu pozornicu, a moćiće da služi i za operu i za balet.