VUČIĆ OTKRIO ŠTA SE KRIJE IZA NAVODNOG TROVANJA ALBANACA IZ CIK: Čekaju da im stigne još glasova iz inostranstva, pa da Pacoli pređe cenzus!

138

Istraga oko navodnog trovanja albanskih članova Centralne izborne komisije koji su bili u dodiru sa izbornim listićima pristiglih iz centralne Srbije nije okončana.

Predsednik Aleksandar Vučić objašnjava za Sputnjik da je celo zamešateljstvo napravljeno zbog Pacolijeve izborne liste koja je ostala ispod cenzusa, na oko 4,95 procenata podrške:

“Oni sada računaju na uslovne glasove iz inostranstva, iz konzularnih predstavništava, i na glasove koji još nisu prebrojani. Čekaju praktično da im stigne još glasova kako bi Pacoli prešao cenzus. Ali, problem im pravi još četiri ili pet hiljada glasova iz centralne Srbije, pošto su oni svi za Srpsku listu i u ukupnom broju smanjuju procenat Pacolijeve liste“, istakao je predsednik i dodaje:

“Pošto ne mogu sada da ukradu Albancima glasove, napravili su sve ovo sa trovanjem, pa će kasnije da donesu odluku. Znači, ako Pacoli ne bude imao dovoljno glasova bez tih pet hiljada iz Srbije, onda će da uvaže srpske glasove jer im je svejedno. U suprotnom, ako Pacoli bude mogao da uđe u parlament bez srpskih glasova, onda će reći da je u listićima bio antraks, novičok i ostali otrovi protiv Albanaca“.

Vučić je uveren da je prozreo celu igru, a pola u šali pola u istini kaže za Sputnjik:

„Verujem da sam među pet ljudi u celoj Jugoistočnoj Evropi koji najbolje poznaju tu izbornu matematiku i kombinatoriku, pa me možda jednog dana neko i kao eksperta angažuje“.