Prva medalja za Srbiju na svetskim vojnim igrama

121

Pripadnik Reprezentacije Vojske Srbije rvač Mate Nemeš osvojio je bronzanu medalju na takmičenju na 7. CISM svetskim vojnim igrama u Narodnoj Republici Kini.

Veliki uspeh za Vojsku Srbije i državu Srbiju Nemeš je ostvario u rvanju grčko-rimskim stilom u kategoriji do 67 kilograma.

Mate Nemeš nije krio sreću i zadovoljstvo posle osvojene bronzane medalje te je dodao da je „siguran da će biti još medalja za Srbiju“.

„Nadam se da će plivači danas osvojiti drugu medalju za Srbiju, a sutra će ih biti i više. Viktor Nemeš može da osvoji medalju, takođe biće medalja u tekvondou i maratonu. Zahvalio bih Ministarstvu odbrane, i ministru odbrane, što su vojnicima pružili priliku da idu na takmičenje u Kinu, srećan sam što sam i ja dobio tu priliku i eto osvojio sam medalju“, izjavio je Mate Nemeš.

Nemešu je na osvojenoj bronzi čestitao naš proslavljeni rvač Davor Štefanek, koji je na Igrama prvi put u ulozi trenera.

„Ovo je prva medalja na vojnim igrama u Kini. Zaista sam zadovoljan, a nadam se da će i ostali članovi naše reprezentacije biti uspešni. Sutra očekujem medalju i od Mateovog brata blizanca Viktora i poželeo bih da nam rvanje sa dva takmičara donese dve medalje“, rekao je Štefanek.

Čestitku povodom osvajanja bronzane medalje, prve medalje za Srbiju na Vojnim igrama u Kini, uputio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.