Boškovićeva, Kovačević i Kovač najbolji u Evropi

115
Mesto: Sofija Datum: 25.10.2019 Dogadjaj: SPORT/ODBOJKA -Evropska odbojkaška konfederacija (CEV), na gala veèeri u Sofiji, podelila je nagrade najboljima u protekloj godini: najbolja odbojkašica je Tijana Boškoviæ, najbolji odbojkaš je Uroš Kovaèeviæ a najbolji trener Slobodan Kovaè Licnosti:

Odbojkašica Srbija Tijana Bošković, najbolja igračica EP 2019, proglašena je večeras treći put uzastopno za najbolju odbojkašicu Evrope, dok je primač Srbije Uroš Kovačević, MVP EP 2019. proglašen za najboljeg igrača Evrope.

Selektor odbojkaša Slobodan Kovač proglašen je za najboljeg trenera u Evropi u 2019, na svečanosti održanoj u hotelu Marinela u Sofiji.Masimo Barbolini iz Italije proglašen je za najboljeg trenera u konkurenciji odbojkašica.

Nagradu za životno delo su dobili Dančo Lazarov, predsednik Odbojkaške federacije Bugarske, Neslihan Demir Guler iz Turske, Frančeska Pićinini iz Italije, Dimitar Karov iz Bugarske i Bas van de Gor iz Holandije.Za CEV takmičenje godine proglašena su sva prvenstva Evrope odigrana u 2019.Zoran Gajić, predsednik OSS, Đula Mešter, prvi potpredsednik OSS Jelena Nikolić, potpredsednik OSS, prisustvovali su Gala svečanosti u Sofiji.