VELIČANSTVENIH 11 GODINA SNS. Vučić: Mladima ćemo ponuditi srpski san!

131

Predsednik Vučić je pozdravljen gromoglasnim aplauzom dok je prilazio govornici, a zatim je pozdravio sve okupljene, čestitao stranačku slavu i ovaj veliki jubilej.

Naš posao je da u narednim godinama mladim ljudima ponudimo srpski san! Odvojićemo milione za stanove za mlade bračne parove, da mogu da odu od roditelja ranije, da imamo više dece…

 

– Usvojićemo investicioni plan od 10 milijardi za naredne godine, zato sam pun elana!

– Ne očekujte da neko drugi rešava naše probleme. Imamo samo sebe. Moramo sami da se borimo za sebe, za svoju nezavisnost. Mi ćemo da se rukovodimo svojim interesima, srpskim interesima, Srbija broj 1! Potpisivaćemo ugovore s kim mi hoćemo, Srbija više nije onako mala i onako slaba da bi drugi odlučivali umesto nje.

 

Srbija će sama da donosi odluke o svojoj budućnosti.

– Nemojte da se plašite, pričajte o rezultatima, hvalite se onim što smo uradili 10 puta bolje od onih pre nas!

– Kada sam postao predsednik vlade, prosečna plata bila je 330 evra, sada za koji dan biće preko 500 evra! Hvala penzionerima i radnicima, koji su preuzeli teret reformi, i koji čekaju da im se to vrati.

– Pokazali smo da nam je draže da posetimo srpska sela, a ne da stavimo tompus u usta!

– Pobedili smo jer je narod tražio spas, ljude koji se bore za narod!

– Naprednjaci, dižite lestvicu na 6 metara, da najteže snove sanjamo!

– Stvarali smo stranku koja uvek želi više, koja nikad nije zadovoljna, koja želi da se bori za svoj narod! Pobeda je da radite više, da se borite više, da verujete u svoje snove.

– Politika je stvar narodna, može da postoji samo zbog ljudi! Niko nije proputovao Srbiju kao ja, i shvatiš da nisi tu zbog sebe, i da nije važno kako je tebi, već si tu zbog ljudi, da razmišljaš kako je narodu, kako je sirotinji, ima li sirotinja hrane… Ne treba da dobijemo mi, već oni!

– Hvala vam na veličanstvenom dočeku. Imam mnogo toga da podelim sa vama, zato što su pred nama važne godine, čak i važnije od onih kroz koje smo zajednički prošli, i to sa dobrim rezultatima.

Predsedniku Srbije trebalo je dosta vremena da bi se probio kroz masu ljudi koji su ga oduševljeno pozdravljali.

Domaćin Milan Kovačević, iz sela Banje, sa Kosova obratio se prisutnima

– Poštovani predsedniče, došao sam da vam se zahvalim za sve što ste učinili za našu zemlju! Predsednika Vučića smatramo svojim predsednikom, Srbiju svojom zemljom, mi smo obični ljudi, ne bavimo se politikom – poručio je on

Lider grupe Bane Krstić čestitao je rođendan u ime benda, a potom su usledili poznati taktovi njihovih pesama

Građanima se obratio Rajko Kapelan, ekonomista i polaznik Akademije budućih lidera.

On je čestitao svima slavu i ovaj veliki jubilej

– Kada sam napunio 18 godina Srbija je za mene bila zemlja bez perspektive. Mislio sam da odem odavde, ali sam po prirodi borac i rešio sam da ostanem ovde i da se borim. Zato sam se i priključio stranci čiji su ciljevi isti kao moji. To što večeras govorim ispred vas je dokaz da sam doneo najispravniju odluku za sebe, moj grad i našu zemlju – rekao je Kapelan, pa dodao:

– Srbija je danas mnogo lepša i jača zemlja. To vide svi koji nas napadaju i koji su zlonamerni. Danas imam veliku čast da se u ime 300 mladih pametnih i obrazovanih naprednjaka koji se edukuju u Akademiji budućih lidera da vam pokažemo da je budućnost Srpske napredne stranke perspektivna, baš kao što je perspektivna i budućnost Srbije.

Hala Spens prepuna, nestrpljivo se iščekuje početak svečanosti

Veliki broj građana iz cele Srbije je došao na svečanost, a gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je objasnio šta će biti cilj svečanosti.

Vučević, koji je i svojevrsni domaćin proslave, je rekao da to neće biti klasičan miting, već će biti i retrospektiva svega onoga što je stranka radila, za prethodnih 11 godina boreći se za pristojnu i bolju Srbiju i snažniju zemlju, ali i najava svih ključnih tema za dalji razvoj Srbije.

Predsednik Vučić će večeras izneti kakva je vizija daljeg razvoja, ne samo stranke, već i države i sa čime će stranka izaći na predstojeće izbore pred svoje građane.

Podsetimo, Srpska napredna stranka osnovana je  21. oktobra 2008. godine.

Predsednik stranke je Aleksandar Vučić.